Marängbakelse med aprikos

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Tina purén. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, lite i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver.

  2. TIPS!
    Dekorera med citronmeliss. 

    Findus puré på aprikoser ger desserter både fin färg och god smak. Utan tillsatt socker, endast 100% aprikoser. Kommer i lösfrysta bitar för enkel hantering i köket.

  3. 2.  Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Häll smeten i smorda bleck eller formar. Bred purén över smeten.

  4. Maräng
    1.  Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i socker och vispa ytterligare en stund. Spritsa eller bred ut marängen över purén. Grädda i kombiugn 160°C, ca 25 min. Servera med vispad grädde.

  5. 20 portioner är lagom i ett GN1/1

  6. Grov patékonsistens: enligt receptet.

  7. Timbalkonsistens: Fruktmousse (se MRS), använd Aprikospuré. Servera med chokladsås eller vispgrädde.

  8. Gelékonsistens: Fruktmousse (se MRS), använd Aprikospuré. Servera med chokladsås.

  9. Flytande konsistens: Fruktsoppa (se MRS) använda aprikospuré. Servera med vispad grädde och chokladsås.

  10. MRS= Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    229,28 kcal
  • Energi (kJ)
    959,32 kJ
  • Fett
    12,72 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,28 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,64 g
  • Mättade fettsyror
    7,72 g
  • Fiber
    0,61 g
  • Järn
    0,30 mg
  • Kalcium
    104,46 mg
  • Kalium
    100,14 mg
  • Kolesterol
    84,65 mg
  • Kolhydrat
    25,51 g
  • Disackarider
    19,91 g
  • Monosackarider
    0,50 g
  • Sackaros
    19,27 g
  • Magnesium
    5,65 mg
  • Natrium
    149,36 mg
  • Niacin
    0,18 mg
  • Protein
    2,94 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    38,16 g
  • Vitamin B12
    0,27 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    2 mg
  • Vitamin D
    0,31 µg
  • Vitamin E
    1,88 mg
  • Zink
    0,34 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet