Mangobollar
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Kokosflingor2,50 dl
- Kondenserad mjölk, 2,5 dl250 g
- Kokosflingor1 dl
TILLAGNING
1. Rosta kokosflingor i en torr stekpanna till de fått fin färg.
2. Tillsätt tinad mangopuré och kondenserad mjölk och sjud under omrörning ca 10 minuter tills du får en formbar smet.
3. Låt svalna.
4. Blöt händerna och rulla till bollar och rulla dem i kokos. Ställ svalt innan servering.
Tips!
Går lika bra att rulla i pärlsocker.
Testa att byta ut de klassiska chokladbollar till dessa goda mangobollar. Mums! Perfekt till eftermiddagsfikan.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)129,83 kcal
- Energi (kJ)543,19 kJ
- Fett9,70 g
- Enkelomättade fettsyror1,09 g
- Fleromättade fettsyror0,23 g
- Mättade fettsyror7,90 g
- Fiber3,30 g
- Järn0,48 mg
- Kalcium70,69 mg
- Kalium181,40 mg
- Kolesterol7,25 mg
- Kolhydrat6,67 g
- Disackarider4,28 g
- Monosackarider1,62 g
- Sackaros1,78 g
- Magnesium19,27 mg
- Natrium31,53 mg
- Niacin0,27 mg
- Protein2,61 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten39,22 g
- Vitamin B120,05 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C7 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E0,59 mg
- Zink0,45 mg