Mangobollar

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Rosta kokosflingor i en torr stekpanna till de fått fin färg.

  2. 2. Tillsätt tinad mangopuré och kondenserad mjölk och sjud under omrörning ca 10 minuter tills du får en formbar smet.

  3. 3. Låt svalna.

  4. 4. Blöt händerna och rulla till bollar och rulla dem i kokos. Ställ svalt innan servering.

    Tips!
    Går lika bra att rulla i pärlsocker.

    Testa att byta ut de klassiska chokladbollar till dessa goda mangobollar. Mums! Perfekt till eftermiddagsfikan.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    129,83 kcal
  • Energi (kJ)
    543,19 kJ
  • Fett
    9,70 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,23 g
  • Mättade fettsyror
    7,90 g
  • Fiber
    3,30 g
  • Järn
    0,48 mg
  • Kalcium
    70,69 mg
  • Kalium
    181,40 mg
  • Kolesterol
    7,25 mg
  • Kolhydrat
    6,67 g
  • Disackarider
    4,28 g
  • Monosackarider
    1,62 g
  • Sackaros
    1,78 g
  • Magnesium
    19,27 mg
  • Natrium
    31,53 mg
  • Niacin
    0,27 mg
  • Protein
    2,61 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    39,22 g
  • Vitamin B12
    0,05 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    7 mg
  • Vitamin D
    0,01 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet