Mango och marängpaj
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Maräng:
- Äggvita2 st
- Socker100 g
- Ättika0,50 tsk
- Mangofyllning:
- Äggula2 st
- Socker1 msk
- Vaniljsocker1 msk
- Limejuice, färskpressad1 st
- Majsstärkelse1 msk
TILLAGNING
1. Tryck ut pajskal i små formar och förbaka i cirka 8-10 minuter i ugn 175 grader.
2. Vispa äggvita och tillsätt hälften av sockret och ättikan. När äggvitan börja tjockna tillsätt resterande socker. Lägg i en spritspåase med tyll.
3. Värm upp mangopuré i kastrull. Vispa äggula, socker, vaniljsocker, limesaft och maizena med en elvisp. Tillsätt äggblandningen i mangopurén och värm försiktigt under omrörning till krämen tjocknar. Ta av från plattan.
4. Fyll pajskalen med mangokräm och spritsa maräng på toppen och baka av i ugn 250 grader ca 3 minuter till fin färg på marängen.
Tips!
Till timbalkonsistens ersätt pajskalet med pannkaksplätt, timbal, Findus 96008667 och lägg som botten i formen. Baka av lätt i ugnen.
Så gott att du bara måste testa denna goda dessert, enkel och fantastisk god! Minipajer fyllda med en smarrig mangofyllning som toppas med maräng. Glöm inte att bränna av marängen, effektfullt och gott!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)207,41 kcal
- Energi (kJ)867,81 kJ
- Fett9,53 g
- Enkelomättade fettsyror3,14 g
- Fleromättade fettsyror1,29 g
- Mättade fettsyror4,54 g
- Fiber0,78 g
- Järn0,35 mg
- Kalcium13,52 mg
- Kalium69,61 mg
- Kolesterol46,91 mg
- Kolhydrat27,04 g
- Disackarider12,60 g
- Monosackarider1,37 g
- Sackaros12,38 g
- Magnesium7,35 mg
- Natrium180,70 mg
- Niacin0,72 mg
- Protein2,89 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten36,87 g
- Vitamin B120,15 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C7,81 mg
- Vitamin D0,38 µg
- Vitamin E1,77 mg
- Zink0,25 mg