Mango och marängpaj

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tryck ut pajskal i små formar och förbaka i cirka 8-10 minuter i ugn 175 grader.

  2. 2. Vispa äggvita och tillsätt hälften av sockret och ättikan. När äggvitan börja tjockna tillsätt resterande socker. Lägg i en spritspåase med tyll.

  3. 3. Värm upp mangopuré i kastrull. Vispa äggula, socker, vaniljsocker, limesaft och maizena med en elvisp. Tillsätt äggblandningen i mangopurén och värm försiktigt under omrörning till krämen tjocknar. Ta av från plattan.

  4. 4. Fyll pajskalen med mangokräm och spritsa maräng på toppen och baka av i ugn 250 grader ca 3 minuter till fin färg på marängen.

    Tips!
    Till timbalkonsistens ersätt pajskalet med pannkaksplätt, timbal, Findus 96008667 och lägg som botten i formen. Baka av lätt i ugnen.

    Så gott att du bara måste testa denna goda dessert, enkel och fantastisk god! Minipajer fyllda med en smarrig mangofyllning som toppas med maräng. Glöm inte att bränna av marängen, effektfullt och gott!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    207,41 kcal
  • Energi (kJ)
    867,81 kJ
  • Fett
    9,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,29 g
  • Mättade fettsyror
    4,54 g
  • Fiber
    0,78 g
  • Järn
    0,35 mg
  • Kalcium
    13,52 mg
  • Kalium
    69,61 mg
  • Kolesterol
    46,91 mg
  • Kolhydrat
    27,04 g
  • Disackarider
    12,60 g
  • Monosackarider
    1,37 g
  • Sackaros
    12,38 g
  • Magnesium
    7,35 mg
  • Natrium
    180,70 mg
  • Niacin
    0,72 mg
  • Protein
    2,89 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    36,87 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    7,81 mg
  • Vitamin D
    0,38 µg
  • Vitamin E
    1,77 mg
  • Zink
    0,25 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet