Mango- och kokosmousse

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Kokosmousse

  2. Spritsa upp de båda mousserna i lager i portionsformar eller på tallrik vid servering. 

  3. Grov patékonsistens: enligt recept.

  4. Timbalkonsistens: enligt recept. Uteslut limeskal och  färska bär.

  5. Gelékonsistens: se timbalkonsistens.

  6. Flytande konsistens: Fruktsoppa, se MRS.

  7. MRS = Mätt Rätt & Slätt

  8. Tips!

  9. Garnera med färska bär som hallon och röda vinbär.

  10. Len dessertmousse med smak av mango och kokos. Gjord på Findus finpasserade mangopuré vilket gör moussen konsistensanpassad. Även de med tugg- och sväljsvårigheter kan njuta av denna goda dessert!

  11. 1. Vispa grädden med socker till fast konsistens och tillsätt kokosmjölk samt Berikning Majsvällning.

  12. 2. Fortsätt vispa tills moussen tjocknar.

  13. 3. Vispa i Thick & Easy till önskad konsistens.

  14. 4. Häll upp i spritspåse och lägg i kyl.

  15. Mangomusse 

  16. 1. Vispa ihop tinad mangopuré, socker, crème fraiche, limesaft och limeskal tills moussen tjocknar.

  17. 2. Vispa i Thick & Easy till önskad konsistens.

  18. 3. Lägg i spritspåse och lägg i kyl.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    329,44 kcal
  • Energi (kJ)
    1378,25 kJ
  • Fett
    23,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,21 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,72 g
  • Mättade fettsyror
    17,08 g
  • Fiber
    1,30 g
  • Järn
    1,07 mg
  • Kalcium
    58,93 mg
  • Kalium
    226,22 mg
  • Kolesterol
    38,55 mg
  • Kolhydrat
    26,45 g
  • Disackarider
    11,95 g
  • Monosackarider
    2,10 g
  • Sackaros
    10,21 g
  • Magnesium
    22,79 mg
  • Natrium
    124,05 mg
  • Niacin
    0,62 mg
  • Protein
    2,54 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    78,79 g
  • Vitamin B12
    0,12 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    12,22 mg
  • Vitamin D
    0,42 µg
  • Vitamin E
    1,34 mg
  • Zink
    0,47 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet