Mandelkaka med jordgubbsmousse
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör75 g
- Ägg2 st
- Socker1 dl
- Vetemjöl1 dl
- Berikning, Majsvälling FINDUS 960138971 dl
- Bakpulver1 tsk
- Mandelmassa200 g
- Punch och jorgubbsmousse
- Vispgrädde2,50 dl
- Socker0,50 dl
- Punscharom efter smak
- Bär till garnering
TILLAGNING
Mandelkaka
Tips!
Det går också bra att bre ut jordgubbsmoussen på hel mandelbotten för att sedan skiva upp i portinsstorlek vid servering.
Med Findus frukt- och bärpuréer är det enkelt att skapa goda desserter. Just denna mandelkaka passar perfekt till såväl fikat som till desserter efter en trevlig middag.
1. Smörj ett halvbleck.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, Berikning majsvälling och bakpulver. Vänd ner mjölmixen med grovriven madelmassa och smält smör i äggsmeten.
4. Häll i bleck och sätt i ugn på 175 grader i cirka 15-20 minuter. Låt svalna och dela till portionsstorlekar.
Punsch- och jordgubbsmousse
1. Tina jordgubbspuré och låt svalna.
2. Vispa grädde och socker. Vänd ner i jordgubbspurén och vispa ner Thick & easy samt punscharom efter smak. Häll upp i spritspåse och låt vila en stund.
3. Spritsa mousse på mandelkakan och garnera med bär som skivade jordgubbar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)385,85 kcal
- Energi (kJ)1614,46 kJ
- Fett22,48 g
- Enkelomättade fettsyror7,65 g
- Fleromättade fettsyror1,78 g
- Mättade fettsyror11,36 g
- Fiber1,74 g
- Järn1,06 mg
- Kalcium121,33 mg
- Kalium175,82 mg
- Kolesterol88,29 mg
- Kolhydrat39,94 g
- Disackarider24,53 g
- Monosackarider2,83 g
- Sackaros22,76 g
- Magnesium38,13 mg
- Natrium140,38 mg
- Niacin0,63 mg
- Protein5,29 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten56,91 g
- Vitamin B120,29 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C22,31 mg
- Vitamin D0,61 µg
- Vitamin E4,14 mg
- Zink0,72 mg