Kvargdans
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg10 st
- Kesella500 g
- Vispgrädde5 dl
- Socker5 msk
- Kardemumma, malen2 tsk
TILLAGNING
1. Vispa ägg, kesella och socker. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt med kardemumma. Grädda i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Kombiugn med ånga 125°C, ca 50 min.
Flytande konsistens: Solskenssoppa, (se recept sid 192)
TIPS!
Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Servera kvargdans som ett mellanmål eller dessert. Toppa gärna med en av våra goda fruktsåser för extra god smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)369,52 kcal
- Energi (kJ)1546,22 kJ
- Fett30,64 g
- Enkelomättade fettsyror8,49 g
- Fleromättade fettsyror1,42 g
- Mättade fettsyror17,52 g
- Järn1,08 mg
- Kalcium121,95 mg
- Kalium204,09 mg
- Kolesterol276,58 mg
- Kolhydrat9,52 g
- Disackarider9,16 g
- Monosackarider0,29 g
- Sackaros6,38 g
- Magnesium15,98 mg
- Natrium116,20 mg
- Niacin0,05 mg
- Protein14,74 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten109,57 g
- Vitamin B121,41 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C0,20 mg
- Vitamin D0,91 µg
- Vitamin E3,86 mg
- Zink1,13 mg