Kvargdans

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    10 st
  • Kesella
    500 g
  • Vispgrädde
    5 dl
  • Socker
    5 msk
  • Kardemumma, malen
    2 tsk

TILLAGNING

  1. 1.  Vispa ägg, kesella och socker. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt med kardemumma. Grädda i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Kombiugn med ånga 125°C, ca 50 min.

  2. Flytande konsistens: Solskenssoppa, (se recept sid 192)

  3. TIPS!
    Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  4. Servera kvargdans som ett mellanmål eller dessert. Toppa gärna med en av våra goda fruktsåser för extra god smak. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    369,52 kcal
  • Energi (kJ)
    1546,22 kJ
  • Fett
    30,64 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,49 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,42 g
  • Mättade fettsyror
    17,52 g
  • Järn
    1,08 mg
  • Kalcium
    121,95 mg
  • Kalium
    204,09 mg
  • Kolesterol
    276,58 mg
  • Kolhydrat
    9,52 g
  • Disackarider
    9,16 g
  • Monosackarider
    0,29 g
  • Sackaros
    6,38 g
  • Magnesium
    15,98 mg
  • Natrium
    116,20 mg
  • Niacin
    0,05 mg
  • Protein
    14,74 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    109,57 g
  • Vitamin B12
    1,41 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    0,20 mg
  • Vitamin D
    0,91 µg
  • Vitamin E
    3,86 mg
  • Zink
    1,13 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet