Krispiga churros med halloncurd
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Halloncurd
- Socker75 g
- Smör20 g
- Citron, saft1 st
- Maizena1 msk
- Äggula2 st
- Churros
- Vatten1,50 dl
- Mjölk 3 %1,50 dl
- Smör125 g
- Salt1 krm
- Socker2 msk
- Vetemjöl3,50 dl
- Ägg3 st
- Rapsolja1,50 dl
- socker och kanel till rullning
TILLAGNING
Halloncurd
Tips!
Servera churrosen när de fortfarande är krispiga och varma för en härlig smakupplevelse!
Churros serveras ofta med smält choklad men varför inte prova att servera med en frisk halloncurd istället? Gjord på finpasserad hallonpuré ger curden den släta konsistensen och härliga smaken!
1. Värm hallonpuré med socker och smör i en kastrull till sockret löst sig.
2. Blanda ut maizena med citronsaft. Rör ner i hallonsåsen.
3. Vispa sönder äggulor lite lätt med en gaffel och rör ner i hallonsåsen.4. Värm upp igen under omrörning tills såsen tjocknat till en curd. Häll upp och plasta eller sätt ett lock på och sätt i kylen tills den svalnat.
Churros
1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
2. Sänk värmen och rör ner mjölet med en slev. Ta bort från värmen och lägg i en skål. Vispa degen med elvisp ca 5 minuter.
3. Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en slät smet och häll upp i spritspåse med stjärntyll.
4. Värm oljan till 180 grader. Spritsa ner 10 cm långa bitar och klipp av med sax. Fritera ca 4-5 minuter. Vänd churros då och då.
5. Ta upp dem och låt de rinna av på hushållspapper och rulla i kanelsocker.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)398,94 kcal
- Energi (kJ)1669,20 kJ
- Fett29,13 g
- Enkelomättade fettsyror12,33 g
- Fleromättade fettsyror4,78 g
- Mättade fettsyror10,03 g
- Fiber1,48 g
- Järn0,71 mg
- Kalcium43,92 mg
- Kalium129,26 mg
- Kolesterol135,62 mg
- Kolhydrat28,69 g
- Disackarider11,33 g
- Monosackarider0,62 g
- Sackaros10,26 g
- Magnesium13,20 mg
- Natrium154,01 mg
- Niacin0,27 mg
- Protein5,41 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten71,15 g
- Vitamin B120,49 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C10,06 mg
- Vitamin D0,62 µg
- Vitamin E5,73 mg
- Zink0,59 mg