Krispiga churros med halloncurd

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Halloncurd
  • Socker
    75 g
  • Smör
    20 g
  • Citron, saft
    1 st
  • Maizena
    1 msk
  • Äggula
    2 st
  • Churros
  • Vatten
    1,50 dl
  • Mjölk 3 %
    1,50 dl
  • Smör
    125 g
  • Salt
    1 krm
  • Socker
    2 msk
  • Vetemjöl
    3,50 dl
  • Ägg
    3 st
  • Rapsolja
    1,50 dl
  • socker och kanel till rullning

TILLAGNING

  1. Halloncurd

  2. Tips!

  3. Servera churrosen när de fortfarande är krispiga och varma för en härlig smakupplevelse!

  4. Churros serveras ofta med smält choklad men varför inte prova att servera med en frisk halloncurd istället? Gjord på finpasserad hallonpuré ger curden den släta konsistensen och härliga smaken!

  5. 1. Värm hallonpuré med socker och smör i en kastrull till sockret löst sig.
    2. Blanda ut maizena med citronsaft. Rör ner i hallonsåsen.
    3. Vispa sönder äggulor lite lätt med en gaffel och rör ner i hallonsåsen.

  6. 4. Värm upp igen under omrörning tills såsen tjocknat till en curd. Häll upp och plasta eller sätt ett lock på och sätt i kylen tills den svalnat.

  7. Churros

  8. 1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.

  9. 2. Sänk värmen och rör ner mjölet med en slev. Ta bort från värmen och lägg i en skål. Vispa degen med elvisp ca 5 minuter.

  10. 3. Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en slät smet och häll upp i spritspåse med stjärntyll.

  11. 4. Värm oljan till 180 grader. Spritsa ner 10 cm långa bitar och klipp av med sax. Fritera ca 4-5 minuter. Vänd churros då och då.

  12. 5. Ta upp dem och låt de rinna av på hushållspapper och rulla i kanelsocker.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    398,94 kcal
  • Energi (kJ)
    1669,20 kJ
  • Fett
    29,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,33 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,78 g
  • Mättade fettsyror
    10,03 g
  • Fiber
    1,48 g
  • Järn
    0,71 mg
  • Kalcium
    43,92 mg
  • Kalium
    129,26 mg
  • Kolesterol
    135,62 mg
  • Kolhydrat
    28,69 g
  • Disackarider
    11,33 g
  • Monosackarider
    0,62 g
  • Sackaros
    10,26 g
  • Magnesium
    13,20 mg
  • Natrium
    154,01 mg
  • Niacin
    0,27 mg
  • Protein
    5,41 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    71,15 g
  • Vitamin B12
    0,49 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    10,06 mg
  • Vitamin D
    0,62 µg
  • Vitamin E
    5,73 mg
  • Zink
    0,59 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet