Jordgubbspaj med maräng
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajbotten
- Smör150 g
- Vetemjöl3 dl
- Bakpulver1 tsk
- Socker0,50 dl
- Fyllning
- Äggulor3 st
- Socker0,50 dl
- Majsstärkelse3 msk
- Maräng
- Äggvitor3 st
- Socker1,50 dl
- Vinäger vit0,50 tsk
- Tillbehör
- Vispgrädde2,50 dl
TILLAGNING
Pajdeg
1. Smält matfettet. Blanda övriga ingredienser.
Kavla eller tryck ut degen i formen.TIPS!
Tapiokastärkelsen bibehåller en finfärg av fruktpurén och blir en bra konsistens.Findus frukt- och bärpuréer gör sig bra till riktigt goda desserter. Puréerna är helt utan socker och gjorda på endast 100% frukt och bär. Lösfrysta för enkel hantering.
Fyllning
1. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Låt sjuda tills krämen tjocknat. Bred ut krämen i pajskalet.
Viktigt att använda majsstärkelse el tapiokastärkelse och inte potatismjöl.Maräng
1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vinäger.
Fortsätt vispa till marängen är fast och blank. Bred eller spritsa på marängen över fyllningen.Gräddning
Konvektionsugn, varmluft 150 °C i ca 30 min.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Jordgubbssoppa, se MRS. Servera med en klick grädde.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.
Flytande konsistens: Se timbalkonsistens.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)332,54 kcal
- Energi (kJ)1391,36 kJ
- Fett20,12 g
- Enkelomättade fettsyror5 g
- Fleromättade fettsyror0,91 g
- Mättade fettsyror12,55 g
- Fiber1,07 g
- Järn0,35 mg
- Kalcium76,79 mg
- Kalium94,58 mg
- Kolesterol100,21 mg
- Kolhydrat34,15 g
- Disackarider18,71 g
- Monosackarider1,88 g
- Sackaros17,90 g
- Magnesium8,91 mg
- Natrium129,99 mg
- Niacin0,26 mg
- Protein3,40 g
- Riboflavin0,09 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten47,37 g
- Vitamin B120,26 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C15,63 mg
- Vitamin D0,25 µg
- Vitamin E1,42 mg
- Zink0,37 mg