Jordgubb och yoghurtmousse med granola

Jordgubb och yoghurtmousse med granola

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Vispa grädden/smetanan till mjuka toppar. Lägg gelatinblad i kallt vatten och låt stå i 10 minuter. Smält sedan gelatinbladen försiktigt i mikro eller kastrull. Tillsätt jordgubbspurén, yoghurten och skalet från citronen. Rör om ordentigt. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och blanda runt. Låt sedan stå kallt ett par timmar. Spritsa  eller skeda upp moussen. Sprinkla granolan över och dekorera med lite bär vid servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    170 kcal
  • Energi (kJ)
    711,35 kJ
  • Fett
    11,56 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,23 g
  • Mättade fettsyror
    7,53 g
  • Fiber
    1,20 g
  • Järn
    0,24 mg
  • Kalcium
    84,87 mg
  • Kalium
    173,98 mg
  • Kolesterol
    32,80 mg
  • Kolhydrat
    12,63 g
  • Disackarider
    7,33 g
  • Monosackarider
    4,67 g
  • Sackaros
    4,80 g
  • Magnesium
    14,25 mg
  • Natrium
    27,24 mg
  • Niacin
    0,28 mg
  • Protein
    3,50 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    101,47 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    31,40 mg
  • Vitamin D
    0,08 µg
  • Vitamin E
    0,54 mg
  • Zink
    0,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet