Jordgubb och yoghurtmousse med granola
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smetana300 g
- Vaniljyoghurt500 g
- Rivet skal av citron
- Gelatinblad7 st
- Bär
- Granola
TILLAGNING
Vispa grädden/smetanan till mjuka toppar. Lägg gelatinblad i kallt vatten och låt stå i 10 minuter. Smält sedan gelatinbladen försiktigt i mikro eller kastrull. Tillsätt jordgubbspurén, yoghurten och skalet från citronen. Rör om ordentigt. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och blanda runt. Låt sedan stå kallt ett par timmar. Spritsa eller skeda upp moussen. Sprinkla granolan över och dekorera med lite bär vid servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)170 kcal
- Energi (kJ)711,35 kJ
- Fett11,56 g
- Enkelomättade fettsyror2,68 g
- Fleromättade fettsyror0,23 g
- Mättade fettsyror7,53 g
- Fiber1,20 g
- Järn0,24 mg
- Kalcium84,87 mg
- Kalium173,98 mg
- Kolesterol32,80 mg
- Kolhydrat12,63 g
- Disackarider7,33 g
- Monosackarider4,67 g
- Sackaros4,80 g
- Magnesium14,25 mg
- Natrium27,24 mg
- Niacin0,28 mg
- Protein3,50 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten101,47 g
- Vitamin B120,15 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C31,40 mg
- Vitamin D0,08 µg
- Vitamin E0,54 mg
- Zink0,35 mg