Halloween morotstårta

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. En riktigt saftig och färgsprakande tårta som dessutom gör att barnen får i sig lite grönsaker. Med våra grönsakspuréer är det enkelt att baka goda tårtor. En perfekt tårta till Halloween!

  3. 2. Blanda i mjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära.

  4. 3. Smält smöret och rör i tillsammans med de torra ingredienserna och morotspurén. Rör därefter i de hackade solrosfröna i smeten.

  5. 4. Häll i ett litet bleck med bakplåtspapper.

  6. 5. Grädda kakan i 175° i ca 50 minuter. Ta ut och låt svalna.

  7. 6. Lägg ärter i en mixer och mixa. Lägg i färskost, florsocker och smör. Mixa till en jämn frosting.

  8. 7. Bred på resten av frosting och dekorera med ögon.

  9. Tips!

  10. Gör tårtan i två lager. Bred då hälften av frostingen på botten och lägg på nästa lager. Bred på resten av frostingen och dekorera med ögon.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    770,91 kcal
  • Energi (kJ)
    3225,53 kJ
  • Fett
    38,59 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,33 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,66 g
  • Mättade fettsyror
    22,69 g
  • Fiber
    2,79 g
  • Järn
    1,40 mg
  • Kalcium
    280,80 mg
  • Kalium
    248,57 mg
  • Kolesterol
    212,38 mg
  • Kolhydrat
    94,20 g
  • Disackarider
    65,52 g
  • Monosackarider
    1,16 g
  • Sackaros
    64,39 g
  • Magnesium
    36,96 mg
  • Natrium
    741,33 mg
  • Niacin
    0,96 mg
  • Protein
    10,24 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,26 mg
  • Vatten
    81,81 g
  • Vitamin B12
    0,53 µg
  • Vitamin B6
    0,20 mg
  • Vitamin C
    5,74 mg
  • Vitamin D
    0,66 µg
  • Vitamin E
    4,38 mg
  • Zink
    1,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet