Halloween morotstårta
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg330 g
- Socker540 g
- Vetemjöl360 g
- Bakpulver30 g
- Salt6 g
- Kanel, malen3 g
- Ingefära, malen3 g
- Smör250 g
- Hackade solrosfrön50 g
- Färskost naturell200 g
- Florsocker90 g
- Smör75 g
TILLAGNING
1. Vispa ägg och socker poröst.
En riktigt saftig och färgsprakande tårta som dessutom gör att barnen får i sig lite grönsaker. Med våra grönsakspuréer är det enkelt att baka goda tårtor. En perfekt tårta till Halloween!
2. Blanda i mjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära.
3. Smält smöret och rör i tillsammans med de torra ingredienserna och morotspurén. Rör därefter i de hackade solrosfröna i smeten.
4. Häll i ett litet bleck med bakplåtspapper.
5. Grädda kakan i 175° i ca 50 minuter. Ta ut och låt svalna.
6. Lägg ärter i en mixer och mixa. Lägg i färskost, florsocker och smör. Mixa till en jämn frosting.
7. Bred på resten av frosting och dekorera med ögon.
Tips!
Gör tårtan i två lager. Bred då hälften av frostingen på botten och lägg på nästa lager. Bred på resten av frostingen och dekorera med ögon.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)770,91 kcal
- Energi (kJ)3225,53 kJ
- Fett38,59 g
- Enkelomättade fettsyror9,33 g
- Fleromättade fettsyror3,66 g
- Mättade fettsyror22,69 g
- Fiber2,79 g
- Järn1,40 mg
- Kalcium280,80 mg
- Kalium248,57 mg
- Kolesterol212,38 mg
- Kolhydrat94,20 g
- Disackarider65,52 g
- Monosackarider1,16 g
- Sackaros64,39 g
- Magnesium36,96 mg
- Natrium741,33 mg
- Niacin0,96 mg
- Protein10,24 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten81,81 g
- Vitamin B120,53 µg
- Vitamin B60,20 mg
- Vitamin C5,74 mg
- Vitamin D0,66 µg
- Vitamin E4,38 mg
- Zink1,26 mg