Hallonswisch med mandelgrädde
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hallonswisch à 2 dl
- Vitt vin/matlagningsvin7 dl
- Kranvatten6 dl
- Potatismjöl3 msk
- Strösocker1,50 dl
- Mandelgrädde
- Vispgrädde2,50 dl
- Mandelbiskvier50 g
TILLAGNING
1. Blanda vin, vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.
2. Vispa grädde och smula ner mandelbiskvier.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut mandelbiskvier. Servera med vispad grädde smaksatt med mandelessens.Gelékonsistens: Förtjocka schwishen med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med vispad grädde smaksatt med mandelessens.
Flytande konsistens: Se ovan. Servera med vispad grädde smaksatt med mandelessens.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Dekorera med citronmeliss.En väldigt god dessert gjord på Findus fina hallonpure som bas. Detta recept på hallonswisch tillsammans med mandelgrädde är en riktig succé till efterrätt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)206,66 kcal
- Energi (kJ)864,66 kJ
- Fett11,32 g
- Enkelomättade fettsyror3,20 g
- Fleromättade fettsyror0,70 g
- Mättade fettsyror6,45 g
- Fiber2,98 g
- Järn0,91 mg
- Kalcium42,62 mg
- Kalium193,43 mg
- Kolesterol28,29 mg
- Kolhydrat22,92 g
- Disackarider16,24 g
- Monosackarider2,24 g
- Sackaros15,53 g
- Magnesium27,86 mg
- Natrium10,86 mg
- Niacin0,46 mg
- Protein1,81 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten148,47 g
- Vitamin B120,09 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C18,85 mg
- Vitamin D0,02 µg
- Vitamin E1,85 mg
- Zink0,38 mg