Geléhallon

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg gelatinblad i kallt vatten.

  2. 2.  Koka socker, vatten och glukossirap i en kastrull till 140-145°C.

  3. 3.  Värm under tiden hallonpuré i en kastrull. Häll purén i sockerlösningen och värm på nytt till 115°C.

  4. 4.  Krama ur gelatinbladen och tillsätt tillsammans med citronsyra i kastrullen. Häll upp i oljade små silikonformar. Låt stelna.

  5. Blir ca 8-10 gelehallon/portion

  6. TIPS!
    Det går även bra att göra hallonremmar av receptet. Häll ut ett tunt lager på en siliconmatta eller oljat bakplåtspapper, låt stelna i rumstempratur i ett dygn. Skär remmarna och doppa i strösocker.

  7. Geléhallon är ett festligt alternativ när du vill lyxa till det. Lagad på vår smakrika hallonpuré - enkelt och gott! 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    131,15 kcal
  • Energi (kJ)
    550,33 kJ
  • Fett
    0,11 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,07 g
  • Mättade fettsyror
    0,01 g
  • Fiber
    0,83 g
  • Järn
    0,23 mg
  • Kalcium
    5,36 mg
  • Kalium
    45,96 mg
  • Kolhydrat
    29,70 g
  • Disackarider
    22,66 g
  • Monosackarider
    0,61 g
  • Sackaros
    22,66 g
  • Magnesium
    6,40 mg
  • Natrium
    1,32 mg
  • Niacin
    0,11 mg
  • Protein
    2,03 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Vatten
    30,38 g
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    5,63 mg
  • Vitamin E
    0,31 mg
  • Zink
    0,07 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet