Fruktsås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda vatten och potatismjöl/tapiokastärkelse. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.

  2. TIPS!
    Ett enklare sätt att tillaga fruktsås/sylt: Tina fruktpuré och söta med florsocker/socker. Förtjocka ev. med Thick & Easy™.

  3. Jordgubbspuré kan ersättas med någon av våra andra frukt- och bärpuréer som Ananaspuré, Aprikospuré, Blåbärspuré eller Hallonpuré. Välj efter smak och tycke. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    19,73 kcal
  • Energi (kJ)
    82,55 kJ
  • Fett
    0,08 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,04 g
  • Mättade fettsyror
    0,02 g
  • Fiber
    0,76 g
  • Järn
    0,14 mg
  • Kalcium
    7,53 mg
  • Kalium
    51,87 mg
  • Kolhydrat
    4,11 g
  • Disackarider
    0,88 g
  • Monosackarider
    2,92 g
  • Sackaros
    0,88 g
  • Magnesium
    4,46 mg
  • Natrium
    0,54 mg
  • Niacin
    0,18 mg
  • Protein
    0,20 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Vatten
    41,53 g
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    24,32 mg
  • Vitamin E
    0,22 mg
  • Zink
    0,08 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet