TILLAGNING
Exotisk blanchmangé
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet.2. Blanda puré, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt gelatinet. Smaka av.
Svart vinbärssås
1. Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker. Låt svalna.2. Servera blanchmangén med vinbärssåsen.
TIPS!
Både gelatinblad och gelatinpulver måste blötläggas.Exotisk blanchmangé, dessert i gelékonsistens som serveras med vinbärssås. En frukig lättugad efterrätt med mycket smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)206,48 kcal
- Energi (kJ)863,82 kJ
- Fett11,73 g
- Enkelomättade fettsyror2,72 g
- Fleromättade fettsyror0,69 g
- Mättade fettsyror7,38 g
- Fiber2,62 g
- Järn0,38 mg
- Kalcium44,35 mg
- Kalium222,29 mg
- Kolesterol31,84 mg
- Magnesium19,70 mg
- Natrium197,09 mg
- Niacin0,39 mg
- Protein2,81 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten130,32 g
- Vitamin B120,04 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C48,10 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E0,73 mg
- Zink0,25 mg