Citron & vaniljmousse med blåbärsswirl

Citron & Vaniljmousse med blåbärsswirl

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mousse

  2. Vispa grädden till mjuka toppar. Lägg i gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå i 10 minuter. Smält sedan gelatinbladen försiktigt i mikro eller i en kastrull. Tillsätt yoghurten och det rivna citron/lime skalet. Rör om ordentligt. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och  blanda runt. Låt stå kallt ett par timmar.

  3. Swirl

  4. Använd blåbärspurén till att göra virvlar i moussen vid servering.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    418,86 kcal
  • Energi (kJ)
    1752,55 kJ
  • Fett
    33,31 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,23 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,88 g
  • Mättade fettsyror
    21,28 g
  • Fiber
    1,79 g
  • Järn
    0,38 mg
  • Kalcium
    193,75 mg
  • Kalium
    297,25 mg
  • Kolesterol
    95,73 mg
  • Kolhydrat
    23,85 g
  • Disackarider
    17,83 g
  • Monosackarider
    4,71 g
  • Sackaros
    11,44 g
  • Magnesium
    23,63 mg
  • Natrium
    64,13 mg
  • Niacin
    0,27 mg
  • Protein
    5,89 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,09 mg
  • Vatten
    171,30 g
  • Vitamin B12
    0,52 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    4,68 mg
  • Vitamin D
    0,09 µg
  • Vitamin E
    0,88 mg
  • Zink
    0,68 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet