Citron & Vaniljmousse med blåbärsswirl
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mousse
- Grädde300 g
- Rivet skal av citron/lime
- Gelatinblad4 st
- Vaniljyoghurt500 g
- Swirl
TILLAGNING
Mousse
Vispa grädden till mjuka toppar. Lägg i gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå i 10 minuter. Smält sedan gelatinbladen försiktigt i mikro eller i en kastrull. Tillsätt yoghurten och det rivna citron/lime skalet. Rör om ordentligt. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och blanda runt. Låt stå kallt ett par timmar.
Swirl
Använd blåbärspurén till att göra virvlar i moussen vid servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)418,86 kcal
- Energi (kJ)1752,55 kJ
- Fett33,31 g
- Enkelomättade fettsyror8,23 g
- Fleromättade fettsyror0,88 g
- Mättade fettsyror21,28 g
- Fiber1,79 g
- Järn0,38 mg
- Kalcium193,75 mg
- Kalium297,25 mg
- Kolesterol95,73 mg
- Kolhydrat23,85 g
- Disackarider17,83 g
- Monosackarider4,71 g
- Sackaros11,44 g
- Magnesium23,63 mg
- Natrium64,13 mg
- Niacin0,27 mg
- Protein5,89 g
- Riboflavin0,29 mg
- Tiamin0,09 mg
- Vatten171,30 g
- Vitamin B120,52 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C4,68 mg
- Vitamin D0,09 µg
- Vitamin E0,88 mg
- Zink0,68 mg