Choklad- och hallonkaka med hallonsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör200 g
- Strösocker3 dl
- Kakaopulver1 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Ägg3 st
- Vetemjöl3 dl
- Vaniljklick
- Kesella200 g
- Vispgrädde1 dl
- Vaniljsocker1 msk
- Hallonsås
- Vatten3 dl
- Tapiokastärkelse eller potatismjöl30 g
- Strösocker2,50 msk
TILLAGNING
1. Smält smör och hallonpuré. Rör i socker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt äggen och vetemjölet.
MRS=Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera med färska hallon och citronmeliss.Erbjud denna goda choklad och hallonkaka som en av veckans desserter, och servera den tillsammans med en smakfull hallonsås och vaniljklick.
Tillaga i ugn 175° ca 20 min.
Vaniljklick
1. Vispa grädden och vänd i kesellan. Smaksätt med vaniljsockerHallonsås
1. Koka upp vatten, socker och hallonpuré. Red av.1 port choklad-hallonkaka ca 85 g
Grov patékonsistens: Se ovan
Timbalkonsistens: Blanchmangé med sås, se MRS
Gelékonsistens: Blanchmangé med sås, se MRS
Flytande konsistens: Hallonsoppa, se MRS serveras med vaniljklick
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)382,31 kcal
- Energi (kJ)1599,62 kJ
- Fett21,25 g
- Enkelomättade fettsyror5,26 g
- Fleromättade fettsyror1,05 g
- Mättade fettsyror13,23 g
- Fiber2,85 g
- Järn1,06 mg
- Kalcium46,32 mg
- Kalium256,90 mg
- Kolesterol108,43 mg
- Kolhydrat39,93 g
- Disackarider25,49 g
- Monosackarider0,93 g
- Sackaros24,52 g
- Magnesium32,79 mg
- Natrium112,17 mg
- Niacin0,37 mg
- Protein6,58 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten85,88 g
- Vitamin B120,37 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C8,09 mg
- Vitamin D0,31 µg
- Vitamin E1,78 mg
- Zink0,70 mg