Blåbärsrulltårta med blåbärsgrädde
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Blåbärsfyllning:
- Socker0,75 dl
- Socker1,50 dl
- Vetemjöl2 dl
- Bakpulver1 tsk
- Ägg3 st
- Mjölk0,50 dl
- Topping:
- Socker0,50 dl
- Vispgrädde2,50 g
- Färska blåbär till garnering
TILLAGNING
1. Värm upp blåbärspuré och socker. Ta bort från plattan och vispa i Thick & Easy.
2. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd i de torra ingredienserna och vispa i mjölk.
3. Lägg ett bakplåtspapper på ett bleck och bred ut sockerkakssmeten.
4. Sätt i in ugnen på 250 grader i ca 4-5 minuter.
5. Strö socker på ett annat bakplåtspapper och vänd upp den färdiga sockerkakan och bred på blåbärsfyllningen och rulla ihop till en rulle.
6. Tina upp blåbärspuré och tillsätt socker. Vispa grädde och avsvalnad blåbärspurè.
7. Skiva en bit rulltårta och spritsa på blåbärsgrädde och garnera med blåbär.
Tips!
Vid timbalkonsistens uteslut rulltårtan och spritsa blåbärsfyllningen mellan två pannkaksplätts timbaler, 96008667. Toppa med blåbärsgrädde.
En klassisk rulltårta med blåbärsfyllning blir aldrig fel. Och med med Findus frysta puréer är det enklet att byta smak, välj mellan hallon, svartvinbär eller varför inte jordgubbs purée? Oavsett finns det en smak för alla!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)188,38 kcal
- Energi (kJ)788,16 kJ
- Fett2,38 g
- Enkelomättade fettsyror0,81 g
- Fleromättade fettsyror0,46 g
- Mättade fettsyror0,67 g
- Fiber1,41 g
- Järn0,57 mg
- Kalcium79,91 mg
- Kalium78,94 mg
- Kolesterol62,02 mg
- Kolhydrat36,95 g
- Disackarider23,95 g
- Monosackarider1,85 g
- Sackaros23,56 g
- Magnesium8,12 mg
- Natrium88,15 mg
- Niacin0,20 mg
- Protein3,57 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten46,81 g
- Vitamin B120,30 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C1,81 mg
- Vitamin D0,31 µg
- Vitamin E1,09 mg
- Zink0,41 mg