Blåbärscheesecake

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Botten:

  2. 3. Sätt i ugn 175°C ca 5-7 minuter. Ta ut och låt svalna.

    Tips!
    Till timbalkonsistens, byt ut botten till finriven brödtimbal och tryck ut i botten.

  3. 1. Krossa kexen fint.

  4. 2. Smält smöret och blanda med smulorna.

  5. 3. Tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt i kylen och låt stelna, ca 10 minuter.

    Fyllning:

  6. 1. Vispa färskost, socker, vaniljsocker och vispa ner ett ägg i
    taget till en slät konsistens.

  7. 2. Till sist vispa ner tinad blåbärspuré.

  8. 3.  Häll smeten i formen och sätt i ugn 175°C, ca 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna något.

    Topping:

  9. 1. Tina blåbärspuré och vispa i Thick & Easy™.

  10. 2. Blanda gräddfil, vaniljsocker och socker. Bred på kakan och
    klicka ut blåbärspuré och dra ut den till mönster med en gaffel.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    364,95 kcal
  • Energi (kJ)
    1527,03 kJ
  • Fett
    26,43 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,56 g
  • Mättade fettsyror
    15,69 g
  • Fiber
    1,42 g
  • Järn
    0,79 mg
  • Kalcium
    82,46 mg
  • Kalium
    140,41 mg
  • Kolesterol
    132,12 mg
  • Kolhydrat
    25,02 g
  • Disackarider
    13,22 g
  • Monosackarider
    1,70 g
  • Sackaros
    11,42 g
  • Magnesium
    13,90 mg
  • Natrium
    298,98 mg
  • Niacin
    0,45 mg
  • Protein
    6,61 g
  • Riboflavin
    0,20 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    80,41 g
  • Vitamin B12
    0,45 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    1,25 mg
  • Vitamin D
    0,41 µg
  • Vitamin E
    2,29 mg
  • Zink
    0,74 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet