Äppelpaj med glass och karamellsås
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Socker2 msk
- Kanel2 tsk
- Smör50 g
- Mandel45 g
- Vaniljglass
- Karamellsås
TILLAGNING
1. Rulla ut smördeg och skär ett snitt längs kanten som en ram.
2. Tryck till kanterna med gaffeln och pensla med ägg.
3. Vänd äpplebitar i socker, kanel och lite smält smör och i smördagesformen.
4. Strö över hackade mandlar och sätt in i ugnen.
5. Grädda äppelpajen i cirka 15 minuter i 180 grader.
Tips!
Servera äppelpaj med vaniljglass och varm karamellsås.Äppelpaj i en uppgraderad variant med hackade mandlar och karamellsås, lika god som en klassisk äpplekaka.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)309,50 kcal
- Energi (kJ)1295,01 kJ
- Fett20,25 g
- Enkelomättade fettsyror7,68 g
- Fleromättade fettsyror3,01 g
- Mättade fettsyror8,13 g
- Fiber1,56 g
- Järn1,84 mg
- Kalcium20,69 mg
- Kalium128,80 mg
- Kolesterol12,80 mg
- Kolhydrat27,83 g
- Disackarider4,66 g
- Monosackarider4,61 g
- Sackaros4,64 g
- Magnesium19,15 mg
- Natrium26,76 mg
- Niacin1,15 mg
- Protein3,54 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten68,71 g
- Vitamin B120,01 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C4,80 mg
- Vitamin D1,21 µg
- Vitamin E2,85 mg
- Zink0,32 mg