Äppelpaj med glass och karamellsås

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Rulla ut smördeg och skär ett snitt längs kanten som en ram.

  2. 2. Tryck till kanterna med gaffeln och pensla med ägg. 

  3. 3. Vänd äpplebitar i socker, kanel och lite smält smör och i smördagesformen. 

  4. 4. Strö över hackade mandlar och sätt in i ugnen. 

  5. 5. Grädda äppelpajen i cirka 15 minuter i 180 grader.

    Tips!
    Servera äppelpaj med vaniljglass och varm karamellsås.

  6. Äppelpaj i en uppgraderad variant med hackade mandlar och karamellsås, lika god som en klassisk äpplekaka.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    309,50 kcal
  • Energi (kJ)
    1295,01 kJ
  • Fett
    20,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,68 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,01 g
  • Mättade fettsyror
    8,13 g
  • Fiber
    1,56 g
  • Järn
    1,84 mg
  • Kalcium
    20,69 mg
  • Kalium
    128,80 mg
  • Kolesterol
    12,80 mg
  • Kolhydrat
    27,83 g
  • Disackarider
    4,66 g
  • Monosackarider
    4,61 g
  • Sackaros
    4,64 g
  • Magnesium
    19,15 mg
  • Natrium
    26,76 mg
  • Niacin
    1,15 mg
  • Protein
    3,54 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    68,71 g
  • Vitamin B12
    0,01 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    4,80 mg
  • Vitamin D
    1,21 µg
  • Vitamin E
    2,85 mg
  • Zink
    0,32 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet