INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ananasbakelse à 100g
- Botten
- Vetemjöl3 dl
- Bakpulver1 tsk
- Smör150 g
- Strösocker0,50 dl
- Fyllning
- Ägg2 st
- Strösocker0,75 dl
- Crème Fraiche2,50 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Vispgrädde2 dl
- Jordgubbar till dekoration
TILLAGNING
Botten
1. Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser.
Kavla eller tryck ut i formen.
Fyllning
1. Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen över botten.
Grädda
Kombiugn 150˚C, ca 30 min.
Låt kakan stå en stund så att fyllningen ”stannar”
40 portioner är lagom i ett GN1/1 65 mm.Grov patékonsistens: Enl receptet.
Timbalkonsistens: Enl receptet. Uteslut botten. Täck formen med lock eller folié vid gräddning.
Gelékonsistens: Se Timbalkonsistens.
Flytande konsistens: Ananassoppa/ fruktsoppa, se MRS.sida 193. Servera med vispad grädde.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med en klick vispad grädde och jordgubbar.
En fantastiskt god ananaspaj, full med smak. Pajen toppas med både vispgrädde och jordgubbar som tillsammans bildar en fin smakkombination.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)245,51 kcal
- Energi (kJ)1027,20 kJ
- Fett18 g
- Enkelomättade fettsyror4,39 g
- Fleromättade fettsyror0,78 g
- Mättade fettsyror11,41 g
- Fiber0,63 g
- Järn0,27 mg
- Kalcium59,45 mg
- Kalium82,26 mg
- Kolesterol76,08 mg
- Kolhydrat18,39 g
- Disackarider9,09 g
- Monosackarider0,83 g
- Sackaros8,25 g
- Magnesium8,04 mg
- Natrium172,08 mg
- Niacin0,20 mg
- Protein2,56 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten41,49 g
- Vitamin B120,17 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C3,12 mg
- Vitamin D0,18 µg
- Vitamin E0,92 mg
- Zink0,27 mg