INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg
- Margarin125 g
- Strösocker2,50 msk
- Vetemjöl2,50 dl
- Bakpulver4 krm
- Fyllning
- Ägg2 st
- Strösocker4 msk
- Vaniljsocker2 tsk
- Crème fraiche2,50 dl
TILLAGNING
Pajdeg
Smält matfettet. Blanda med övriga ingredienser. Kavla eller tryck ut degen i formen.
Fyllning
Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda
- Konvektionsugn 150°, ca 30 min.
- Hushållsugn 200°, ca 45 min.
Låt pajen stå en stund så att fyllningen "stannar".
12 port är lagom i en rund pajform.
36 port är lagom i ett GN 1/1 65 mm.Grov patékonsistens: Enl receptet.
Timbalkonsistens: Enl receptet. Uteslut botten. Täck formen med lock eller folié vid gräddning.
Gelékonsistens: Se Timbalkonsistens.
Flytande konsistens: Ananassoppa/ fruktsoppa, se MRS.sida 193. Servera med vispad grädde.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med en klick vispad grädde.
En fantastiskt god ananaspaj, full med smak. Pajen toppas med vispgrädde som tillsammans med ananasen bildar en fin smakkombination.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)275,25 kcal
- Energi (kJ)1151,63 kJ
- Fett18,51 g
- Enkelomättade fettsyror5,93 g
- Fleromättade fettsyror2,84 g
- Mättade fettsyror8,92 g
- Fiber0,84 g
- Järn0,40 mg
- Kalcium68,24 mg
- Kalium101,07 mg
- Kolesterol60,70 mg
- Kolhydrat23,66 g
- Disackarider11,21 g
- Monosackarider1,14 g
- Sackaros10,48 g
- Magnesium10,12 mg
- Natrium261,63 mg
- Niacin0,26 mg
- Protein3,40 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten50,69 g
- Vitamin B120,20 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C4,09 mg
- Vitamin D1,45 µg
- Vitamin E2,44 mg
- Zink0,34 mg