Ananasmousse med svartvinbärskärna
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grädde400 g
- Gelatinblad6 st
- Florsocker50 g
TILLAGNING
Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Tina ananaspurén och värm en del med gelatinet så det smälter. Blanda i resten av purén och vänd försiktigt ner grädden. Ställ i kylen 1-2 timmar.
Blanda svartvinbärspurén med florsocker. Fyll en spritspåse och spritsa försiktigt in svartvinbären i moussen precis innan servering.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)536,16 kcal
- Energi (kJ)2243,19 kJ
- Fett41,20 g
- Enkelomättade fettsyror10,08 g
- Fleromättade fettsyror1,52 g
- Mättade fettsyror25,80 g
- Fiber5,62 g
- Järn0,66 mg
- Kalcium125,87 mg
- Kalium443,12 mg
- Kolesterol114,30 mg
- Kolhydrat34,32 g
- Disackarider23 g
- Monosackarider8,58 g
- Sackaros20,31 g
- Magnesium36,74 mg
- Natrium26,85 mg
- Niacin0,60 mg
- Protein5,31 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten189,42 g
- Vitamin B120,36 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C109,40 mg
- Vitamin D0,09 µg
- Vitamin E2,03 mg
- Zink0,59 mg