Torsk med citronsmör, ärtor och tomat i basilikaolja, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Citronsmör
  • Smör
    250 g
  • Citron
    1 st
  • Dill, torkad
    2 tsk
  • Salt och peppar
  • Findus Torsktimbal
    400 g
  • Findus Ärttimbal
    140 g
  • Findus Tomattimbal
    100 g
  • Basilikaolja
  • Basilika
    25 g
  • Olivolja
    0,50 dl
  • Rapsolja
    1 dl
  • Salt och peppar
  • Potatismos
    2 kg

TILLAGNING

  1. Gör så här :

  2. Citronsmör: Blanda rumsvarmt smör med citronsaft och mortlad dillkrydda. Smaka av med salt och peppar.

  3. Basilikaolja: Lägg basilika i en matberedare och mixa slät med oliv och rapsolja. Häll genom en tät sil för att säkra att inga bitar finns kvar.

  4. Värm torsk-, ärt- och tomattimbalerna enligt tillagningsanvisning.

  5. Lägg upp timbalerna och ringla basilikaolja över. Toppa med citronsmör.

  6. Servera med potatismos

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    582,84 kcal
  • Energi (kJ)
    2434,93 kJ
  • Fett
    44,32 g
  • Enkelomättade fettsyror
    15,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,61 g
  • Mättade fettsyror
    16,15 g
  • Fiber
    4,10 g
  • Järn
    0,92 mg
  • Kalcium
    120,54 mg
  • Kalium
    567,60 mg
  • Kolesterol
    67,60 mg
  • Kolhydrat
    33,95 g
  • Disackarider
    3,17 g
  • Monosackarider
    0,66 g
  • Sackaros
    0,45 g
  • Magnesium
    35,32 mg
  • Natrium
    752,48 mg
  • Niacin
    2,74 mg
  • Protein
    11,49 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    171,01 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,31 mg
  • Vitamin C
    39,80 mg
  • Vitamin D
    0,83 µg
  • Vitamin E
    5,05 mg
  • Zink
    0,61 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet