Rotfrukts- och potatiskaka, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg0,40 st
- Grädde2 kg
- Ostkräm18 g
- Buljongpulver
- Salt, peppar
- Potatis, pressad60 g
- Dill, torkad2 g
TILLAGNING
1. Blanda puré, ägg, grädde och ost. Smaksätt.
2. Varva potatis, puréblandning och dill i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.
TIPS!
Smaksätt med ev kryddor.Servera en smakrik och härligt krämig rotfrukts- och potatiskaka till middag. Blir lätt en favorit hos många.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)7607,84 kcal
- Energi (kJ)31834,08 kJ
- Fett802,90 g
- Enkelomättade fettsyror199,60 g
- Fleromättade fettsyror19 g
- Mättade fettsyror512,60 g
- Fiber2,82 g
- Järn1,50 mg
- Kalcium1514,40 mg
- Kalium2193,20 mg
- Kolesterol2286 mg
- Kolhydrat76,42 g
- Disackarider53,98 g
- Monosackarider0,30 g
- Sackaros0,18 g
- Magnesium151,40 mg
- Natrium528 mg
- Niacin1,86 mg
- Protein47,02 g
- Riboflavin1,82 mg
- Tiamin0,63 mg
- Vatten1134,56 g
- Vitamin B127,20 µg
- Vitamin B60,71 mg
- Vitamin C18,44 mg
- Vitamin D1,80 µg
- Vitamin E20,46 mg
- Zink6,12 mg