Rotfrukts- och potatiskaka, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda puré, ägg, grädde och ost. Smaksätt.

  2. 2.  Varva potatis, puréblandning och dill i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C, ca 40 min.

  4. TIPS!
    Smaksätt med ev kryddor.

  5. Servera en smakrik och härligt krämig rotfrukts- och potatiskaka till middag. Blir lätt en favorit hos många.  

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    7607,84 kcal
  • Energi (kJ)
    31834,08 kJ
  • Fett
    802,90 g
  • Enkelomättade fettsyror
    199,60 g
  • Fleromättade fettsyror
    19 g
  • Mättade fettsyror
    512,60 g
  • Fiber
    2,82 g
  • Järn
    1,50 mg
  • Kalcium
    1514,40 mg
  • Kalium
    2193,20 mg
  • Kolesterol
    2286 mg
  • Kolhydrat
    76,42 g
  • Disackarider
    53,98 g
  • Monosackarider
    0,30 g
  • Sackaros
    0,18 g
  • Magnesium
    151,40 mg
  • Natrium
    528 mg
  • Niacin
    1,86 mg
  • Protein
    47,02 g
  • Riboflavin
    1,82 mg
  • Tiamin
    0,63 mg
  • Vatten
    1134,56 g
  • Vitamin B12
    7,20 µg
  • Vitamin B6
    0,71 mg
  • Vitamin C
    18,44 mg
  • Vitamin D
    1,80 µg
  • Vitamin E
    20,46 mg
  • Zink
    6,12 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet