Matjessilltårta, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Brödtimbal 5 st
- Gelatinblad16 g
- Torskpuré FINDUS 96012420250 g
- Gräddfil3,75 dl
- Matjessillspad 1 dl
- Salt & peppar
- Torkad dill
TILLAGNING
1. Riv brödtimbalen fint och tryck ihop den till en sammanhängande pajbotten i en springform.
2. Blötlägg gelatinet. Värm purén och tillsätt gelatinet i purén.
3. Blanda ner gräddfil och spad. Smaka av med salt, peppar och torkad dill. Häll smeten på pajbotten och låt stelna i kyl.
TIPS!
Dekorera tårtan med färsk dill och citronskivor.
Servera en underbart god matjessilltårta med mycket smak, som är lagad i en lättsmält timbalkonsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)47,78 kcal
- Energi (kJ)199,92 kJ
- Fett2,89 g
- Enkelomättade fettsyror0,66 g
- Fleromättade fettsyror0,09 g
- Mättade fettsyror1,86 g
- Järn0,03 mg
- Kalcium26,59 mg
- Kalium97,49 mg
- Kolesterol15,79 mg
- Kolhydrat1,04 g
- Disackarider0,80 g
- Monosackarider0,01 g
- Magnesium7,13 mg
- Natrium18,21 mg
- Niacin0,35 mg
- Protein4,43 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten31,49 g
- Vitamin B120,28 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin D0,31 µg
- Vitamin E0,17 mg
- Zink0,19 mg