Lasagne, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lasagneplattor
- Omelett- och timbalbas FINDUS 96008415100 g
- Salt, peppar
- Grädde3 kg
- Köttfärssås
- Skinkpuré FINDUS 9600818650 g
- Omelett- och timbalbas FINDUS 9600841550 g
- Tomatpuré
- Lökpulver
- Buljongpulver
- Salt, peppar
- Ostsås
- Matfett4,50 g
- Vetemjöl1 tsk
- Mjölk4 msk
- Ostkräm/mjukost20 g
- Salt, peppar
- Gelatinblad
- Paprikapulver
TILLAGNING
Lasagneplattor
5. Häll på resten av köttfärssåsen. Täck med lock eller folie.
6. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
Ostsås
1. Fräs matfett och vetemjöl, späd med mjölk.
2. Låt koka ca 5 min. Tillsätt osten. Smaksätt.
3. Häll den varma ostsåsen över Lasagnen.
4. Strö över paprikapulver.
TIPS!
Ersätt "Lasagneplattor" med delad Ristimbal, Findus 61965.Lasagne brukar vara en riktigt middagsfavorit. Laga och servera detta recept på lasagne i timbalkonsistens, för en av veckans middagar.
1. Tina omelett- och timbalbas.
2. Blanda med grädde. Smaksätt.
3. Häll hälften av smeten i ett smort bleck. Täck med torra gelatinblad.
Köttfärssås
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Smaksätt.
2. Häll hälften ovanpå gelatinbladen.
3. Täck med torra gelatinblad.
4. Häll på resten av "lasagneplattor". Täck med torra gelatinblad.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)11581,56 kcal
- Energi (kJ)48458,31 kJ
- Fett1223,48 g
- Enkelomättade fettsyror300,74 g
- Fleromättade fettsyror28,69 g
- Mättade fettsyror778,46 g
- Fiber0,34 g
- Järn1,23 mg
- Kalcium2322,66 mg
- Kalium3096,60 mg
- Kolesterol3446,70 mg
- Kolhydrat102,58 g
- Disackarider83,60 g
- Magnesium216,60 mg
- Natrium765 mg
- Niacin1,24 mg
- Protein84,97 g
- Riboflavin2,78 mg
- Tiamin0,93 mg
- Vatten1685,52 g
- Vitamin B1211,15 µg
- Vitamin B60,92 mg
- Vitamin C12,36 mg
- Vitamin D3,32 µg
- Vitamin E30,75 mg
- Zink9,24 mg