Kyckling med kokos och curry, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Timbalgrytbitar kyckling FINDUS 96008717
    80 g
  • Kokos- och currysås
  • Matfett
    10 g
  • Curry
    0,50 tsk
  • Kokosmjölk
    0,50 dl
  • Limesaft
    0,50 g
  • Buljong (färdig)
    50 g
  • Lökpulver
    0,50 tsk
  • Cayennepeppar
    0,25 krm
  • Salt
  • Majsstärkelse
    1,50 g

TILLAGNING

  1. 1.  Värm från djupfryst, med lock, till 70°C centrumtemperatur.

  2. 2.  Häll lite vatten/buljong i botten och pensla/spraya med olja eller matfett före uppvärmning.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 7-10 min.

  4. Sås
    1.  Fräs curry i matfett.

  5. 2.  Späd med kokosmjölk och buljong.

  6. 3.  Red med majsstärkelse. Smaksätt.

  7. TIPS!
    Häll varm sås över grytbitarna. Servera med Ristimbal, Findus 61965 och grönsakstimbal.

  8. Kyckling med kokos och curry är fantastiskt smakrik och god middagsrätt. I detta recept är det lagat i timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    474,61 kcal
  • Energi (kJ)
    1976,91 kJ
  • Fett
    35,25 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,55 g
  • Mättade fettsyror
    18,10 g
  • Fiber
    1,25 g
  • Järn
    0,80 mg
  • Kalcium
    8 mg
  • Kalium
    132,50 mg
  • Kolesterol
    25,60 mg
  • Kolhydrat
    24,29 g
  • Disackarider
    0,80 g
  • Sackaros
    0,75 g
  • Magnesium
    18,50 mg
  • Natrium
    55,50 mg
  • Niacin
    0,40 mg
  • Protein
    14,15 g
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    35,59 g
  • Vitamin C
    1 mg
  • Vitamin D
    0,05 µg
  • Vitamin E
    0,31 mg
  • Zink
    0,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet