Krämig laxmousse på timbaltoast, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Laxtimbal med röksmak FINDUS 96015515
    240 g
  • Smetana
    1,50 dl
  • Senap
    1 msk
  • Dill, torkad finmald
    10 g
  • Salt och peppar
  • Äggröra
  • Vispgrädde
    2 dl
  • Ägg
    15 st
  • Smör
    100 g
  • Brödtimbal FINDUS 96008767
    200 g
  • Dill, färsk till garnering
  • Salt
  • Peppar

TILLAGNING

  1. Laxmousse

  2. 2. Lägg äggröra på timbalen och toppa med laxmoussen.

  3. 3. Garnera eventuellt med lite örtolja.

  4. Tips!

  5. Servera gärna en klyfta citron till.

  6. En härligt lyxig toast i timbalkonsistens. Toppas med smakrik laxmousse på Laxtimbal med röksmak. Timbalkonsistensen gör att många fler kan få njuta av denna underbara rätt!

  7. 1. Mosa tinad laxtimbal med en gaffel och blanda med smetana, senap och dill.

  8. 2. Smaka av med salt och peppar.

  9. Äggröra

  10. 1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke. 

  11. 2. Häll smeten i ett bleck. Tillaga med ånga i ugn på 100 grader.

  12. 3. Ta ut äggröran och rör om till en jämn konsistens. Alternativt värm äggsmeten under omrörning i en stekpanna med smör på medelvärme.

  13. Montering

  14. 1. Tina brödtimbal.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    404,11 kcal
  • Energi (kJ)
    1691 kJ
  • Fett
    34,58 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,40 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,84 g
  • Mättade fettsyror
    17,45 g
  • Fiber
    0,22 g
  • Järn
    1,90 mg
  • Kalcium
    111,95 mg
  • Kalium
    284,37 mg
  • Kolesterol
    410,69 mg
  • Kolhydrat
    6,31 g
  • Disackarider
    1,93 g
  • Monosackarider
    0,39 g
  • Magnesium
    24,63 mg
  • Natrium
    245,65 mg
  • Niacin
    1,71 mg
  • Protein
    17,80 g
  • Riboflavin
    0,51 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    120,17 g
  • Vitamin B12
    3,07 µg
  • Vitamin B6
    0,36 mg
  • Vitamin C
    0,78 mg
  • Vitamin D
    4,50 µg
  • Vitamin E
    6,06 mg
  • Zink
    1,57 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet