Hokifilérullad med smält smör, riven pepparrot och potatisstomp

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Hokifilérullad:
    1.  Tina fiskfiléerna samt puréerna till fyllningen. Rulla fiskfiléerna och ställ tätt i form eller bleck. Blanda ingredienserna till fyllningen.

  2. 2.  Häll i spritspåse. Spritsa i fisken. Grädda i varmluftsugn 160º C till fiskens centrumtemperatur är ca 60º C.

    Potatisstomp:
    1.  Koka potatisen och mosa den. Tillsätt puré, smör och Berikning Majsvällingpulver.

  3. 2.  Smaksätt med Persilja och kryddor samt hetta upp. Späd ev med mjölk om moset blir kompakt.

  4. Servera med smält smör, riven pepparrot och kokta grönsaker.

    Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt grönsakerna med Grov bönpaté, Findus 64773

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119. Ersätt Grov grönsakspuré med Bönpuré, Findus 3745. Uteslut persiljan. Ersätt riven pepparrot med pepparrotsvisp. Ersätt Tricolormix med Grön böntimbal, Findus 89891.

    Gelékonsistens: Torskgelé, se MRS. Böngelé, se MRS. Smält smör som smaksätts med citronsaft. Servera potatismos, uteslut persilja.

    Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Serveras med crème fraiche blandat med bönpuré och citronsaft.

    MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  5. TIPS!
    Servera gärna också med en skiva citron och lite dill. 

  6. Hokifilérullad med smält smör, riven pepparrot och potatisstomp blir tillsammans en smakfull kombination och succé i varje kök. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    332,89 kcal
  • Energi (kJ)
    1392,74 kJ
  • Fett
    20,63 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,83 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,19 g
  • Mättade fettsyror
    13,13 g
  • Fiber
    3,31 g
  • Järn
    1,60 mg
  • Kalcium
    78,87 mg
  • Kalium
    644,82 mg
  • Kolesterol
    107,78 mg
  • Kolhydrat
    16,10 g
  • Disackarider
    2,61 g
  • Monosackarider
    1 g
  • Sackaros
    1,54 g
  • Magnesium
    54,90 mg
  • Natrium
    290,75 mg
  • Niacin
    3,35 mg
  • Protein
    19,45 g
  • Riboflavin
    0,18 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    190,34 g
  • Vitamin B12
    0,56 µg
  • Vitamin B6
    0,29 mg
  • Vitamin C
    28,56 mg
  • Vitamin D
    0,84 µg
  • Vitamin E
    1,80 mg
  • Zink
    0,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning